Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna odmiana sałatki śledziowej z akcentem słodkawym (rodzynki, ananas) i w bardzo optymistycznym kolorze.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 109
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 109
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Składniki
Śledzie pokroić w cienkie paseczki. Rodzynki przelać obficie wrzątkiem, odsączyć, Ananasa pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Składniki sosu wymieszać ze sobą, odstawić na 20 minut.
Do jednej miseczki wrzucić śledzie, ogórki, ser i posiekaną cebulę.
Do drugiej wsypać kukurydzę, ananasa i rodzynki, oprószyć białym pieprzem, wymieszać.
Do pierwszej miseczki dodać sos curry i wymieszać. Na półmisku układać naprzemiennie składniki z jednej i drugiej miski. Część z sosem posypać siekanym szczypiorkiem.