Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna odmiana sałatki śledziowej z akcentem słodkawym (rodzynki, ananas) i w bardzo optymistycznym kolorze.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 329
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4730
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 329
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4730
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 112
Składniki
Śledzie pokroić w cienkie paseczki. Rodzynki przelać obficie wrzątkiem, odsączyć, Ananasa pokroić na małe kawałki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Składniki sosu wymieszać ze sobą, odstawić na 20 minut.
Do jednej miseczki wrzucić śledzie, ogórki, ser i posiekaną cebulę.
Do drugiej wsypać kukurydzę, ananasa i rodzynki, oprószyć białym pieprzem, wymieszać.
Do pierwszej miseczki dodać sos curry i wymieszać. Na półmisku układać naprzemiennie składniki z jednej i drugiej miski. Część z sosem posypać siekanym szczypiorkiem.