Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie z dodatkiem zielonego groszku, jajka, jabłka oraz cebuli w majonezowo - jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy. Świetna propozycja zarówno na święta, imprezy, spotkania rodzinne jak i kolację.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Śledzie wypłukać pod zimną wodą, następnie wymoczyć w wodzie przez ok pół godz. Jeśli dalej będą zbyt słone czynność powtórzyć. Gotowe, osuszone śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać z sosem.