Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z matiasów z dodatkiem kwaśnych jabłek i słodkiej czerwonej papryki smakuje wyśmienicie. Przepis na sałatkę znalazłam w starym zeszycie mojej babci do którego lubię zaglądać. Sałatka prosta i szybka w przygotowaniu ale też bardzo smaczna i nie raz jeszcze będzie gościć na moim stole.
miska, nóż, deska do krojenia, łyżka, szklana salaterka,
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15524
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15524
Składniki
Matiasy włożyć na godzinę do mleka. Następnie osuszyć i pokroić w paseczki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, wypłukać i pokroić w kostkę lub paseczki. Por oczyścić, opłukać, a następnie pokroić w prążki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce(grube oczka). Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski , dokładnie wymieszać, doprawić lekko solą i pieprzem. Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, a następnie wymieszać z sałatką. Przełożyć do szklanej salaterki , udekorować . Smacznego.