Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i burak to genialny duet! Sałatka sprawdzi się znakomicie na imprezie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 615
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2025
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4017
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3947
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 615
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2025
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4017
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3947
Składniki
Buraki myjemy, suszymy. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 70 minut. Sprawdzamy czy są miękkie, jeśli nie, dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Jajka, ogórki i śledzie kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą (z solą należy uważać, bo śledzie są już wystarczająco słone). Sałatkę podajemy po schłodzeniu.