Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i burak to genialny duet! Sałatka sprawdzi się znakomicie na imprezie.
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 65
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 53
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 447
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 65
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 53
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 447
Składniki
Buraki myjemy, suszymy. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 70 minut. Sprawdzamy czy są miękkie, jeśli nie, dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Jajka, ogórki i śledzie kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą (z solą należy uważać, bo śledzie są już wystarczająco słone). Sałatkę podajemy po schłodzeniu.