Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i burak to genialny duet! Sałatka sprawdzi się znakomicie na imprezie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Składniki
Buraki myjemy, suszymy. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 70 minut. Sprawdzamy czy są miękkie, jeśli nie, dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Jajka, ogórki i śledzie kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą (z solą należy uważać, bo śledzie są już wystarczająco słone). Sałatkę podajemy po schłodzeniu.