Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i burak to genialny duet! Sałatka sprawdzi się znakomicie na imprezie.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4845
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20745
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2460
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4845
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20745
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2460
Składniki
Buraki myjemy, suszymy. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 70 minut. Sprawdzamy czy są miękkie, jeśli nie, dopiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Jajka, ogórki i śledzie kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą (z solą należy uważać, bo śledzie są już wystarczająco słone). Sałatkę podajemy po schłodzeniu.