Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź i już. Są chętni ?
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1514
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 116
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1514
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 116
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w mundurkach w osolonej wodzie, ( nie mogą być zbyt miękkie ). Filety śledziowe moczyłem w zimnej wodzie ok. 1 godzinę. Pokroiłem je w kostkę. Cebulę, ugotowane na twardo jajka i jabłko pokroiłem w kostkę. Ogórki pokroiłem w plasterki. Ziemniaki odcedziłem, wystudziłem, obrałem, a następnie pokroiłem w plasterki i delikatnie wymieszałem z pozostałymi składnikami.
Sos: majonez wymieszałem z jogurtem, dodałem sok z cytryny i pieprz, pokrojoną natkę pietruszki oraz musztardę do smaku oraz sok z cytryny. Sos dodałem do sałatki, delikatnie wymieszałem.