Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak zamienić zwykłą, sałatkę z kapusty na znacznie bardziej oryginalną propozycję? Sałatka tajska z mango to prawdziwa bomba smaków. Już po pierwszym kęsie, poczujecie się niczym na egzotycznych wakacjach. Gwarantujemy, że nie raz będziecie powracać do tego przepisu.
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10166
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1875
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10166
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1875
Składniki
Oczyść krewetki, oderwij im główki i usuń ogonki. Ząbek czosnku obierz, posiekaj drobno. Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i podsmaż czosnek. Przełóż krewetki, smaż przez około dwóch minut, skrop sokiem z cytryny. Odstaw.
Mango obierz ze skóry, usuń pestkę, wydrąż miąższ z pomocą łyżki. Pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę poszatkuj w piórka. Rzodkiewki pokrój w plastry, a obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Drobno pokrój też papryczkę chili. Do tego posiekaj orzechy.
Na głębokim półmisku ułóż liście, a następnie przełóż wszystkie warzywa, mango i krewetki. Posyp posiekanymi orzechami.
Przygotuj dressing. Wymieszaj sok z limonki z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Wsyp cukier i dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połącz wszystkie składniki, skrop sałatkę.