Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak zamienić zwykłą, sałatkę z kapusty na znacznie bardziej oryginalną propozycję? Sałatka tajska z mango to prawdziwa bomba smaków. Już po pierwszym kęsie, poczujecie się niczym na egzotycznych wakacjach. Gwarantujemy, że nie raz będziecie powracać do tego przepisu.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2652
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5402
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2652
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5402
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 231
Składniki
Oczyść krewetki, oderwij im główki i usuń ogonki. Ząbek czosnku obierz, posiekaj drobno. Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i podsmaż czosnek. Przełóż krewetki, smaż przez około dwóch minut, skrop sokiem z cytryny. Odstaw.
Mango obierz ze skóry, usuń pestkę, wydrąż miąższ z pomocą łyżki. Pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę poszatkuj w piórka. Rzodkiewki pokrój w plastry, a obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Drobno pokrój też papryczkę chili. Do tego posiekaj orzechy.
Na głębokim półmisku ułóż liście, a następnie przełóż wszystkie warzywa, mango i krewetki. Posyp posiekanymi orzechami.
Przygotuj dressing. Wymieszaj sok z limonki z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Wsyp cukier i dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połącz wszystkie składniki, skrop sałatkę.