Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak zamienić zwykłą, sałatkę z kapusty na znacznie bardziej oryginalną propozycję? Sałatka tajska z mango to prawdziwa bomba smaków. Już po pierwszym kęsie, poczujecie się niczym na egzotycznych wakacjach. Gwarantujemy, że nie raz będziecie powracać do tego przepisu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Oczyść krewetki, oderwij im główki i usuń ogonki. Ząbek czosnku obierz, posiekaj drobno. Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i podsmaż czosnek. Przełóż krewetki, smaż przez około dwóch minut, skrop sokiem z cytryny. Odstaw.
Mango obierz ze skóry, usuń pestkę, wydrąż miąższ z pomocą łyżki. Pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę poszatkuj w piórka. Rzodkiewki pokrój w plastry, a obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Drobno pokrój też papryczkę chili. Do tego posiekaj orzechy.
Na głębokim półmisku ułóż liście, a następnie przełóż wszystkie warzywa, mango i krewetki. Posyp posiekanymi orzechami.
Przygotuj dressing. Wymieszaj sok z limonki z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Wsyp cukier i dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połącz wszystkie składniki, skrop sałatkę.