Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka warzywna w słoiku. Tęczowa sałatka pozwoli ci poczuć smaki i kolory lata. Zrób ją w słoiku i zabierz ze sobą do pracy lub na wakacyjny wypad. To świetna propozycja dla wegan i wegetarian.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Warzywa dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę. Ułóż warstwowo w słoiku, rozpoczynając od czerwonej papryki. Następnie dodaj paprykę pomarańczową, kukurydzę, ogórka i cebulę. Na wierzch połóż roszponkę.
W szklance zmieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki i cytryny oraz dodaj pieprz i sól do smaku. Możesz dodać 2 łyżki wody. Sos wlej do słoików.