Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka która może być samodzielną sałatką/posiłkiem lub dodatkiem do obiadu. Świetnie sprawdza się do grilla.
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 26
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 44
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 235
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 26
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 44
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 235
Składniki
Wszystkie warzywa przed przygotowaniem sałatki umyłam i osuszyłam. Sałatę pokroiłam drobno nożem choć fachowo powinno się ją porwać rękami. Pomidora pokroiłam w kostkę. Rzodkiewki pokroiłam w cienkie plasterki. Kukurydzę odsączyć do zalewy. Wszystkie warzywa wrzuciłam do salaterki. Szczypiorek posiekałam i dodałam do sałatki. W oddzielnym kubeczku przygotowałam sos koperkowy. W tym celu wlałam do kubeczka olej, dolałam ocet. Do oleju wymieszanego z octem wsypałam sól, pieprz czarny mielony i pieprz ziołowy. Koperek drobniutko posiekałam i dodałam do sosu. Wszystko dokładnie wymieszałam. Tak przygotowanym sosem polałam sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Sałatkę można podawać jako samodzielną przekąskę na przykład na drugie śniadanie lub podwieczorek lub jako surówkę do obiadu. Sałatka świetnie też pasuje do dań z grilla.