Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka która może być samodzielną sałatką/posiłkiem lub dodatkiem do obiadu. Świetnie sprawdza się do grilla.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wszystkie warzywa przed przygotowaniem sałatki umyłam i osuszyłam. Sałatę pokroiłam drobno nożem choć fachowo powinno się ją porwać rękami. Pomidora pokroiłam w kostkę. Rzodkiewki pokroiłam w cienkie plasterki. Kukurydzę odsączyć do zalewy. Wszystkie warzywa wrzuciłam do salaterki. Szczypiorek posiekałam i dodałam do sałatki. W oddzielnym kubeczku przygotowałam sos koperkowy. W tym celu wlałam do kubeczka olej, dolałam ocet. Do oleju wymieszanego z octem wsypałam sól, pieprz czarny mielony i pieprz ziołowy. Koperek drobniutko posiekałam i dodałam do sosu. Wszystko dokładnie wymieszałam. Tak przygotowanym sosem polałam sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Sałatkę można podawać jako samodzielną przekąskę na przykład na drugie śniadanie lub podwieczorek lub jako surówkę do obiadu. Sałatka świetnie też pasuje do dań z grilla.