Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką, kolorową sałatkę warstwową.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, wystudzić.
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na oleju z przyprawą do kurczaka. Po podsmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby osączyć z tłuszczu. Paprykę opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobna kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, i pokroić w drobną kostkę (można też pokroić i jest nawet prościej siatką do krojenia). Groszek i kukurydze odsączyć z zalewy.
Majonez wymieszać z musztardą, sola i pieprzem.
Sałatka najlepiej prezentuje się w naczyniu szklanym.
Na spód naczynia wsypujemy jeden woreczek ryżu, równo rozprowadzając po dnie, uważając aby nie pobrudzić za bardzo ścianek miski. Na ryż kładziemy połowę podsmażonego fileta, później warstwami kładziemy warzywa i jajka ale tylko połowę. Jak ułożymy wszystkie warzywa dajemy warstwę majonezu, możemy posypać też odrobina soli i pieprzu. Następnie robimy druga warstwę ryż, kurczak warzywa, majonez, górę sałatki warstwowej posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2141
Innowacyjny i atrakcyjny dla oka pomysł na wykorzystanie Salami w naszym arse...
Odsłon: 39
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 82
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 101
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 48
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 82
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 101
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 48
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Filet z kurczaka pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na oleju z przyprawą do kurczaka. Po podsmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby osączyć z tłuszczu. Paprykę opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobna kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, i pokroić w drobną kostkę (można też pokroić i jest nawet prościej siatką do krojenia). Groszek i kukurydze odsączyć z zalewy. Majonez wymieszać z musztardą, sola i pieprzem.
Sałatka najlepiej prezentuje się w naczyniu szklanym. Na spód naczynia wsypujemy jeden woreczek ryżu, równo rozprowadzając po dnie, uważając aby nie pobrudzić za bardzo ścianek miski. Na ryż kładziemy połowę podsmażonego fileta, później warstwami kładziemy warzywa i jajka ale tylko połowę. Jak ułożymy wszystkie warzywa dajemy warstwę majonezu, możemy posypać też odrobina soli i pieprzu. Następnie robimy druga warstwę ryż, kurczak warzywa, majonez, górę sałatki warstwowej posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z młodych buraków i truskawek
Sałatki
Sałatka ryżowa z mortadelą
Sałatki
Sałatka obiadowa z pora, marchewki i jabłka
Sałatki
Sałatka z jajkiem
Sałatka z młodych buraków i truskawek
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Odsłon: 64
Sałatka ryżowa z mortadelą
Polecam prostą sałatkę warzywną z dodatkiem mortadeli, o której większość z n...
Odsłon: 115