Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta w przygotowaniu sałatka warstwowa śledziowa z burakami, ziemniakami, cebulą i jajkiem.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 103
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 103
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Obrane i wystudzone ziemniaki ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach. Do drugiego naczynia ścieramy obrane ze skórki i wystudzone buraki. Odsączone z oleju śledzie kroimy w kostkę lub paski a następnie przekładamy na dno szklanej miski. Obraną cebulę drobno siekamy i posypujemy nią śledzie. Kolejną warstwą sałatki są równomiernie rozprowadzone ziemniaki, a na ziemniakach rozsmarowana połowa majonezu. Warstwę majonezu pokrywamy startymi burakami i smarujemy pozostałym majonezem. Na wierzch sałatki ścieramy na tarce o małych oczkach ugotowane na twardo jajka i delikatnie oprószamy je solą oraz czarnym pieprzem. Na końcu drobno siekamy szczypiorek i posypujemy nim sałatkę. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy na godzinę do lodówki.