Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z chipsami to super przekąska idealna na każdą domówkę, której warstwy świetnie się ze sobą komponują tworząc doskonałą całość. Sałatka warstwowa może stanowić wspaniałą propozycję w sam raz na wyjątkowe okazje. Polecam do wypróbowania.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24189
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4388
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1177
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1322
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4357
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24189
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4388
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1177
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1322
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4357
Składniki
W misce umieszczamy majonez, śmietanę, keczup oraz musztardę, następnie wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i dokładnie mieszamy.
Obraną cebulę drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju szklimy posiekaną cebulę. Do cebuli dodajemy mielone mięso i smażymy około 7-8 minut często mieszając, pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Usmażone mięso z cebulę zdejmujemy z patelni i studzimy.
Opłukaną i osuszoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Oczyszczoną z gniazd nasiennych czerwoną i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Na dnie szklanej miski układamy pierwszą warstwę sałatki czyli połowę porwanej sałaty lodowej. Na sałacie umieszczamy usmażone i wystudzone mięso mielone z cebulą i równo je rozprowadzamy. Na mięso wlewamy połowę sosu i starannie go rozsmarowujemy. Na warstwie sosu układamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone papryki, oraz ogórki konserwowe. Kolejną warstwę sałatki stanowi pozostały sos, który równomiernie rozprowadzamy. Na warstwie sosu umieszczamy pozostałą sałatę oraz starty żółty ser. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny a przez podaniem posypujemy chipsami.