Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z chipsami to super przekąska idealna na każdą domówkę, której warstwy świetnie się ze sobą komponują tworząc doskonałą całość. Sałatka warstwowa może stanowić wspaniałą propozycję w sam raz na wyjątkowe okazje. Polecam do wypróbowania.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22716
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15080
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4821
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45223
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22716
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15080
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4821
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45223
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
W misce umieszczamy majonez, śmietanę, keczup oraz musztardę, następnie wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i dokładnie mieszamy.
Obraną cebulę drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju szklimy posiekaną cebulę. Do cebuli dodajemy mielone mięso i smażymy około 7-8 minut często mieszając, pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Usmażone mięso z cebulę zdejmujemy z patelni i studzimy.
Opłukaną i osuszoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Oczyszczoną z gniazd nasiennych czerwoną i żółtą paprykę kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Na dnie szklanej miski układamy pierwszą warstwę sałatki czyli połowę porwanej sałaty lodowej. Na sałacie umieszczamy usmażone i wystudzone mięso mielone z cebulą i równo je rozprowadzamy. Na mięso wlewamy połowę sosu i starannie go rozsmarowujemy. Na warstwie sosu układamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone papryki, oraz ogórki konserwowe. Kolejną warstwę sałatki stanowi pozostały sos, który równomiernie rozprowadzamy. Na warstwie sosu umieszczamy pozostałą sałatę oraz starty żółty ser. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny a przez podaniem posypujemy chipsami.