Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na każdą okazję. Przepis pochodzi z 411. odcinka programu "Ewa gotuje".
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 436
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 81
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 232
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 436
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 81
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 232
Składniki
Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.
Zrobić sos. Majonez wymieszać z kurkumą, doprawić do smaku białym pieprzem.
Filety śledziowe pokroić w paseczki. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną cebulą. Ułożyć na dnie szklanych słoiczków.
Zrobić kolejne warstwy z pokrojonych w plasterki ziemniaków, sosu majonezowego, pokrojonych ogórków kiszonych, startego sera koziego i pokrojonych buraków. Udekorować sosem i miętą.