Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na każdą okazję. Przepis pochodzi z 411. odcinka programu "Ewa gotuje".
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 780
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1057
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 243
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2788
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 780
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1057
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 243
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2788
Składniki
Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.
Zrobić sos. Majonez wymieszać z kurkumą, doprawić do smaku białym pieprzem.
Filety śledziowe pokroić w paseczki. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną cebulą. Ułożyć na dnie szklanych słoiczków.
Zrobić kolejne warstwy z pokrojonych w plasterki ziemniaków, sosu majonezowego, pokrojonych ogórków kiszonych, startego sera koziego i pokrojonych buraków. Udekorować sosem i miętą.