Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sałatka warstwowa z kilku warstw. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Sałatka nadająca się na różne imprezy okolicznościowe jak też spotkania rodzinne. Polecam
nóż, miska szklana, garnek , łyżka,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Jajka po ugotowaniu na twardo obrać i pokroić w grube plastry. Ser żółty pokroić w kostkę , rzodkiewki umyć , osuszyć odciąć końcówki i pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w kostkę a ogórka po obraniu pokroić w pół plasterki lub w kostkę. Na dno szklanej miski ułożyć część sałaty , plastry rzodkiewki , ser żółty , szynkę , posmarować 3 łyżkami majonezu. Następnie rozłożyć przygotowany ogórek zielony , pozostałą sałatę, na sałatę ułożyć plastry jajek. Przygotować sos; Majonez połączyć z jogurtem doprawić pieprzem i solą , rozłożyć na jajkach. Udekorować i oprószyć posiekaną natką.
Przygotowanie składników.
Układanie warstwami.
Sałatka do wykończenia.
Gotowa do podania.