Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z rzodkiewką i sałatą, które nadają jej wiosennego charakteru. Jajka, ser żółty i sos majonezowo - śmietanowo dodaje sałatce kalorii a ogórek konserwowy bardziej wyrazistego smaku.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 829
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1435
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 829
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1435
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Rzodkiewki dokładnie myjemy, również ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na sito by odsączyć z soków. Podobnie postępujemy z ogórkami konserwowymi: ścieramy na tarce o dużych oczkach i odsączamy na sicie. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na małe kawałki, układamy na dnie salaterki i polewamy ok. 3 łyżkami sosu majonezowo - śmietanowego. Następnie układamy starty ser żółty, na nim ogórki konserwowe i posiekane jajka.Polewamy resztą sosu a wierzch dekorujemy startą rzodkiewką -możemy też posypać posiekanym szczypiorkiem.