Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z rzodkiewką i sałatą, które nadają jej wiosennego charakteru. Jajka, ser żółty i sos majonezowo - śmietanowo dodaje sałatce kalorii a ogórek konserwowy bardziej wyrazistego smaku.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 416
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Rzodkiewki dokładnie myjemy, również ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na sito by odsączyć z soków. Podobnie postępujemy z ogórkami konserwowymi: ścieramy na tarce o dużych oczkach i odsączamy na sicie. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na małe kawałki, układamy na dnie salaterki i polewamy ok. 3 łyżkami sosu majonezowo - śmietanowego. Następnie układamy starty ser żółty, na nim ogórki konserwowe i posiekane jajka.Polewamy resztą sosu a wierzch dekorujemy startą rzodkiewką -możemy też posypać posiekanym szczypiorkiem.