Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na warstwową sałatkę z tuńczykiem. Jest to błyskawiczna sałatka, której przygotowanie trwa niewiele więcej niż ugotowanie jajek na twardo. Kolorowe warstwy fasoli, tuńczyka, jajek, kukurydzy i majonezu sprawiają, że jest to propozycja atrakcyjna zarówno wizualnie jak i odżywczo, która równie dobrze sprawdzi się na uroczystościach rodzinnych, lub szybka kolacja po długim dniu pracy.
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 61
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 39
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 55
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 61
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 39
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 55
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Pokrój w kostkę o wielkości około jednego centymetra.
Czerwoną fasolę odsącz z wody i wypłucz. Kukurydzę i tuńczyka odsącz z wody.
W naczyniu w którym będziesz podawać sałatkę ułóż kolejno warstwy fasoli i tuńczyka.
Jajka ułóż na tuńczyku i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ułóż warstwę kukurydzy i przykryj wszystko majonezem.
Udekoruj górę sałatki wedle własnego uznania - ja użyłem kilku zachowanych ziaren kukurydzy.
Smacznego!