Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burakami, ziemniakami i kalafiorem. Doskonała na lunch lub jako dodatek do mięs pieczonych.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Buraki i ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Aby przyspieszyć proces studzenia, można nieobrane warzywa włożyć do zimnej wody, którą należy wymieniać, kiedy staje się ciepła.
Mini korniszony przekroić każdy na trzy części.
Kalafior podzielić na różyczki, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty. Następnie wyjąć z wody i włożyć na kolejne dwie minuty do zimnej wody, aby go schłodzić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, dodać sól, cukier oraz ocet i ponownie wymieszać. Sałatka gotowa!