Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burakami, ziemniakami i kalafiorem. Doskonała na lunch lub jako dodatek do mięs pieczonych.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2798
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101954
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6337
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2798
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101954
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6337
Składniki
Buraki i ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Aby przyspieszyć proces studzenia, można nieobrane warzywa włożyć do zimnej wody, którą należy wymieniać, kiedy staje się ciepła.
Mini korniszony przekroić każdy na trzy części.
Kalafior podzielić na różyczki, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty. Następnie wyjąć z wody i włożyć na kolejne dwie minuty do zimnej wody, aby go schłodzić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, dodać sól, cukier oraz ocet i ponownie wymieszać. Sałatka gotowa!