Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burakami, ziemniakami i kalafiorem. Doskonała na lunch lub jako dodatek do mięs pieczonych.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 224
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 3268
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4471
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 224
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 3268
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4471
Składniki
Buraki i ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Aby przyspieszyć proces studzenia, można nieobrane warzywa włożyć do zimnej wody, którą należy wymieniać, kiedy staje się ciepła.
Mini korniszony przekroić każdy na trzy części.
Kalafior podzielić na różyczki, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty. Następnie wyjąć z wody i włożyć na kolejne dwie minuty do zimnej wody, aby go schłodzić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, dodać sól, cukier oraz ocet i ponownie wymieszać. Sałatka gotowa!