Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burakami, ziemniakami i kalafiorem. Doskonała na lunch lub jako dodatek do mięs pieczonych.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5502
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9332
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 175
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5502
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9332
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 175
Składniki
Buraki i ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Aby przyspieszyć proces studzenia, można nieobrane warzywa włożyć do zimnej wody, którą należy wymieniać, kiedy staje się ciepła.
Mini korniszony przekroić każdy na trzy części.
Kalafior podzielić na różyczki, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty. Następnie wyjąć z wody i włożyć na kolejne dwie minuty do zimnej wody, aby go schłodzić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, dodać sól, cukier oraz ocet i ponownie wymieszać. Sałatka gotowa!