Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wariantów sałatki warzywnej z majonezem.
Nóż i deska do krojenia, kilka garnków, miska, łyżka
Polecam.
Odsłon: 262
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 108
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5924
Polecam.
Odsłon: 262
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 108
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5924
Składniki
Jajka nastawiamy na gotowanie. Ja gotuję w zimnej wodzie. Warzywa wstawiamy do gotowania: obraną marchewkę, ziemniak. W oddzielnym garnku nastawiamy groszek na gotowanie.
W tym czasie, kiedy warzywa i jajka się gotują, kroimy w kostkę ogórek, cebulę. Łodygę selera naciowego kroimy wzdłuż na 2-3 słupki i również kroimy w drobną kostkę.
Odsączamy z soku kukurydzę i wrzucamy do miski, do której składamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy jajka pokrojone po ugotowaniu. Dodajemy kolejno warzywa, które ugotują się najpierw.
Dodajemy do warzyw pieprz
Dodajemy majonez oraz musztardę według własnego uznania. Na koniec doprawiamy solą, jeśli trzeba.
Podajemy do kanapek.