Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka weekendowa to powiew świeżości i wiosny na twoim stole! Wypróbuj połączenie świeżych warzyw i tuńczyka, a gwarantujemy, że będziesz do niego często powracać.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 537
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 537
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy, delikatnie pokrój albo rozdrobnij widelcem. Przełóż do miski. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój drobno i dodaj do tuńczyka. Cebulę i obranego ogórka posiekaj. Też przełóż do miski. Całość wymieszaj.
Połącz oliwę z natką pietruszki, solą i pieprzem.
Sałatkę weekendową możesz przełożyć do szklanek albo do słoiczków, aby ładnie wyglądała. Tuż przed podaniem skrop sosem.