Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka weekendowa to powiew świeżości i wiosny na twoim stole! Wypróbuj połączenie świeżych warzyw i tuńczyka, a gwarantujemy, że będziesz do niego często powracać.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 279
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 385
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 150
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 279
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 385
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 150
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy, delikatnie pokrój albo rozdrobnij widelcem. Przełóż do miski. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój drobno i dodaj do tuńczyka. Cebulę i obranego ogórka posiekaj. Też przełóż do miski. Całość wymieszaj.
Połącz oliwę z natką pietruszki, solą i pieprzem.
Sałatkę weekendową możesz przełożyć do szklanek albo do słoiczków, aby ładnie wyglądała. Tuż przed podaniem skrop sosem.