Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka weekendowa to powiew świeżości i wiosny na twoim stole! Wypróbuj połączenie świeżych warzyw i tuńczyka, a gwarantujemy, że będziesz do niego często powracać.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy, delikatnie pokrój albo rozdrobnij widelcem. Przełóż do miski. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój drobno i dodaj do tuńczyka. Cebulę i obranego ogórka posiekaj. Też przełóż do miski. Całość wymieszaj.
Połącz oliwę z natką pietruszki, solą i pieprzem.
Sałatkę weekendową możesz przełożyć do szklanek albo do słoiczków, aby ładnie wyglądała. Tuż przed podaniem skrop sosem.