Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka weekendowa to powiew świeżości i wiosny na twoim stole! Wypróbuj połączenie świeżych warzyw i tuńczyka, a gwarantujemy, że będziesz do niego często powracać.
Polecam na kolację.
Odsłon: 443
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 638
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 144
Ciasto tiramisu to deser o subtelnej, puszystej konsystencji, który dosłownie...
Odsłon: 62
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 31
Polecam na kolację.
Odsłon: 443
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 638
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 144
Ciasto tiramisu to deser o subtelnej, puszystej konsystencji, który dosłownie...
Odsłon: 62
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 31
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy, delikatnie pokrój albo rozdrobnij widelcem. Przełóż do miski. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój drobno i dodaj do tuńczyka. Cebulę i obranego ogórka posiekaj. Też przełóż do miski. Całość wymieszaj.
Połącz oliwę z natką pietruszki, solą i pieprzem.
Sałatkę weekendową możesz przełożyć do szklanek albo do słoiczków, aby ładnie wyglądała. Tuż przed podaniem skrop sosem.