Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, zdrowa, kolorowa, sałatka VEGE wegetariańska wyjątkowa. Odczarowana brukselka, z cieciorką prażoną, papryką mieloną doprawioną. Oliwą koperkową domowej roboty polana, na ciepło lub na zimno zjadana. Takie danie jak pięknie podamy, to z większym smakiem ją zjadamy.
patelnia, mały garnek, blender
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 92
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 159
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 134
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1230
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 92
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 159
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 134
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1230
Składniki
Oliwa koperkowa: Oliwę podgrzewamy do temperatury 60°C, a następnie wraz z posiekanym koperkiem z łodygami wkładamy do blendera, solimy i miksujemy na jednolitą masę. Do miseczki przeciskamy olej przez gazę, która będzie filtrem. Oliwę można przechowywać przez kilka dni w lodówce, w zamkniętym słoiczku.
Cebulę kroimy w piórka, umyta i osuszona brukselkę w ćwiartki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy brukselkę, całość podsmażamy na wolnym ogniu. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Rada: do smażenia można dolać niewielkiej ilości wody, jeśli wolicie miękką brukselkę. W tym samym czasie na drugiej patelni przygotowujemy cieciorkę. Odcedzamy ją z zalewy, przekładamy na rozgrzaną, suchą patelnię i podsmażamy (prażymy), oprószamy solą, papryka ostrą i mieloną do smaku. Brukselką mieszamy z cieciorką, dodajemy rukoli, koperek, całość polewamy oliwą koperkowa. Sałatkę można jeść zarówno na ciepło, jak i zimno.