Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe dni skłaniają do sięgania po orzeźwiające przepisy. Jeśli lubisz lekkie sałatki, koniecznie wypróbuj tę z dodatkiem arbuza i sera feta. Najlepiej smakować będzie z sokiem z limonki i świeżą miętą.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Zacznij od wydrążenia arbuza, następnie pokrój go w kostkę. Ogórka obierz ze skórki i pokrój w plastry, cebulę w piórka, ser feta w kostkę. Wszystkie składniki przełóż do miski.
W miseczce zmieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki oraz sól i pieprz. Sałatkę polej sosem, na koniec dodaj listki świeżej mięty.