Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z awokado, rukoli i pieczonych buraczków

Sałatka z awokado, rukoli i pieczonych buraczków

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 615

Dodano:

Odsłon: 7267

składniki na 2 porcje

Składniki

  • 1 szklanka upieczonych/ugotowanych i pokrojonych w kostkę buraczków
  • garść rukoli
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki pestek dyni
  • ser feta
  • sól, pieprz
  • WINEGRET:
  • 1 i 1/2 łyżki musztardy miodowej lub zwykłej
  • 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 3/4 łyżki octu ryżowego
1-2 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczone buraczki (małe buraczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 st C przez ok 1godz) obrać i pokroić w kostkę.

  2. Rukolę opłukać, osuszyć i włożyć do salaterki, dodać buraczki, obrane i pokrojone w kostkę awokado oraz pokrojony w kostkę ser feta.

  3. Skropić wszystko sokiem z cytryny, posypać pestkami dyni, doprawić solą i pieprzem.

  4. Wymieszać składniki winegretu, polać po sałatce, wymieszać przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń