Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na każdą okazję
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Składniki
Bataty umyj i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone bataty. Dodaj do smaku przyprawę do ziemniaków i smaż kilka minut, a potem podduś pod przykryciem do miękkości. Cebulę, pomidorki, kurczaka i fetę oraz figi pokrój. Na dnie 2 talerzy rozłóż rukolę, na nią wyłóż bataty i pokrojone składniki, posyp ziarnami. Na koniec z reszty oleju, octu, i przypraw wymieszaj dresing i polej nim sałatkę. Jedz zaraz po przygotowaniu gdy bataty są jeszcze ciepłe lub na zimno. Na ciepło smakuje lepiej.