Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na każdą okazję
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
Bataty umyj i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone bataty. Dodaj do smaku przyprawę do ziemniaków i smaż kilka minut, a potem podduś pod przykryciem do miękkości. Cebulę, pomidorki, kurczaka i fetę oraz figi pokrój. Na dnie 2 talerzy rozłóż rukolę, na nią wyłóż bataty i pokrojone składniki, posyp ziarnami. Na koniec z reszty oleju, octu, i przypraw wymieszaj dresing i polej nim sałatkę. Jedz zaraz po przygotowaniu gdy bataty są jeszcze ciepłe lub na zimno. Na ciepło smakuje lepiej.