Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może też być samodzielną przekąską.
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 81
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 28
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 81
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 28
Składniki
Kapustę oczyścić, liście poszatkować, głąb wyciąć, przełożyć do miski, posypać 1 łyżeczką soli i cukru, wymieszać i odstawić na minimum 15minut.
Cebule i marchewkę obrać. Cebulę pokroić w pióra, marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Natkę posiekać.
Połączyć miód, oliwę i ocet jabłkowy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos utrzeć. Dodać do niego rodzynki i sezam, wymieszać.
Kapustę połączyć z cebulą, marchewką i natką, polać sosem, przemieszać.