Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może też być samodzielną przekąską.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19915
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19915
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Składniki
Kapustę oczyścić, liście poszatkować, głąb wyciąć, przełożyć do miski, posypać 1 łyżeczką soli i cukru, wymieszać i odstawić na minimum 15minut.
Cebule i marchewkę obrać. Cebulę pokroić w pióra, marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Natkę posiekać.
Połączyć miód, oliwę i ocet jabłkowy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos utrzeć. Dodać do niego rodzynki i sezam, wymieszać.
Kapustę połączyć z cebulą, marchewką i natką, polać sosem, przemieszać.