Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może też być samodzielną przekąską.
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2730
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 295
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 225
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 358
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2730
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 295
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 225
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 358
Składniki
Kapustę oczyścić, liście poszatkować, głąb wyciąć, przełożyć do miski, posypać 1 łyżeczką soli i cukru, wymieszać i odstawić na minimum 15minut.
Cebule i marchewkę obrać. Cebulę pokroić w pióra, marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Natkę posiekać.
Połączyć miód, oliwę i ocet jabłkowy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos utrzeć. Dodać do niego rodzynki i sezam, wymieszać.
Kapustę połączyć z cebulą, marchewką i natką, polać sosem, przemieszać.