Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z bobem i grzankami to smakowita i prosta przekąska idealna na letnie dni.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości po czym obieramy ze skórki. Mrożony bób gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Wędzony boczek kroimy w paseczki i smażymy na suchej patelni.
Kromki chleba kroimy w małą kostkę, posypujemy granulowanym czosnkiem i podpiekamy na rumiano na suchej patelni.
Gotowe grzanki i bób delikatnie mieszamy, dodajemy oliwę z oliwek, pieprz i sól. Sałatkę przyozdabiamy plastrami boczku i czerwonej cebuli.