Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni, więc korzystamy z dobrodziejstw lata i zajadamy się pysznym świeżym bobem. Bób jadamy pod różnymi postaciami, ale dziś przedstawiam sałatkę z bobem. Proste i smaczne danie, które można zjeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Obie wersje smakują doskonale.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10036
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2663
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1807
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 680
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3905
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10036
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2663
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1807
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 680
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3905
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy, a po przestygnięciu obieramy ze skórki
Fasolkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do obranego bobu
Olej rozgrzewamy na patelni i wrzucamy na niego posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę boczek ( u mnie tylko chudy, więc nie wymagał wytapiania ) i chwilę razem przesmażamy
Boczek z cebulą dodajemy do warzyw
Całość doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem mieszamy
Podajemy na zimno lub na ciepło