Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni, więc korzystamy z dobrodziejstw lata i zajadamy się pysznym świeżym bobem. Bób jadamy pod różnymi postaciami, ale dziś przedstawiam sałatkę z bobem. Proste i smaczne danie, które można zjeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Obie wersje smakują doskonale.
Piękna wakacyjna pogoda, warto zjeść pyszny obiad na świeżym powietrzu. Propo...
Odsłon: 49
Na dno dodaj pokruszone herbatniki, połowę puddingu, plastry banana, połowę p...
Odsłon: 74
Piękna wakacyjna pogoda, warto zjeść pyszny obiad na świeżym powietrzu. Propo...
Odsłon: 49
Na dno dodaj pokruszone herbatniki, połowę puddingu, plastry banana, połowę p...
Odsłon: 74
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy, a po przestygnięciu obieramy ze skórki
Fasolkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do obranego bobu
Olej rozgrzewamy na patelni i wrzucamy na niego posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę boczek ( u mnie tylko chudy, więc nie wymagał wytapiania ) i chwilę razem przesmażamy
Boczek z cebulą dodajemy do warzyw
Całość doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem mieszamy
Podajemy na zimno lub na ciepło