Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna kompozycja smakowa, mocno owocowa sałatka. Bratki też zjadamy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Bób myjemy w zimnej wodzie. Do osolonej, wrzącej wody wsypujemy bób i trochę cukru. Gotujemy go około 4 minuty (od momentu ponownego zagotowania wody). Odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie, potem obieramy. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Listki mięty grubo siekamy, kiwi kroimy w plasterki, potem w paski. Bratki dobrze płuczemy. Bób przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym twarogiem i posiekaną miętą. Rozkładamy owoce, wszystko polewamy sosem i nakładamy kwiaty bratków.