Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna kompozycja smakowa, mocno owocowa sałatka. Bratki też zjadamy.
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 164
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Odsłon: 178
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 164
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Odsłon: 178
Składniki
Bób myjemy w zimnej wodzie. Do osolonej, wrzącej wody wsypujemy bób i trochę cukru. Gotujemy go około 4 minuty (od momentu ponownego zagotowania wody). Odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie, potem obieramy. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Listki mięty grubo siekamy, kiwi kroimy w plasterki, potem w paski. Bratki dobrze płuczemy. Bób przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym twarogiem i posiekaną miętą. Rozkładamy owoce, wszystko polewamy sosem i nakładamy kwiaty bratków.