Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna kompozycja smakowa, mocno owocowa sałatka. Bratki też zjadamy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Bób myjemy w zimnej wodzie. Do osolonej, wrzącej wody wsypujemy bób i trochę cukru. Gotujemy go około 4 minuty (od momentu ponownego zagotowania wody). Odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie, potem obieramy. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Listki mięty grubo siekamy, kiwi kroimy w plasterki, potem w paski. Bratki dobrze płuczemy. Bób przekładamy na talerz, posypujemy pokruszonym twarogiem i posiekaną miętą. Rozkładamy owoce, wszystko polewamy sosem i nakładamy kwiaty bratków.