Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja z zieleniną i boczniakami ,które uwielbiam.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9527
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3073
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6601
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9527
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3073
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6601
Składniki
Boczniaki myjemy ,osuszamy ,dzielimy na mniejsze kawałki i moczymy min. 2 godziny w mleku z solą i pieprzem. Następnie osączamy i panierujemy ,mąką ,rozbełtane jajko ,bułka tarta i smażymy na złoto. Studzimy. Sałaty płuczemy ,osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki dzielimy na ćwiartki. Mieszamy z sałatą ,pokrojoną w piórka czerwoną cebulą. Dodajemy oliwę z oliwek ,sól ,pieprz i mieszamy dokładnie. Na suchej patelni prażymy sezam i pestki z dyni. Studzimy i dodajemy do sałaty razem z boczniakami ,pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami i startym żółtym serem. Dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu sałatki.