Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułami i serem to lekka, choć pożywna przekąska, którą przygotujesz bez trudu, sprawiając kulinarną radość wszystkim domownikom i gościom. Sałatka daje dużo możliwości przystosowania jej do własnych preferencji. W oryginalniej postaci zasmakuje mięsożercom, ale z powodzeniem możesz zamieć boczek na tofu a ser na tartą marchewkę, aby uzyskać przyjazną weganom wariację.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 2 minuty od momentu wrzucenia na osolony wrzątek. Następnie przelej zimną wodą, odcedź na sicie i przełóż do miski. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni i przełóż do brokułów. Boczek pokrój w paski i podsmaż go, aby stał się chrupiący. Uważaj jednak, by go nie spalić. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Przestudzony boczek i ser umieść w misce.
W miseczce wymieszaj olej, musztardę, miód, ocet, płatki chili, sól, czarny pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Najlepiej energicznie wymieszaj, aby powstał ładny, emulsyjny sos. Polej dressingiem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Sałatkę z brokułami i serem podawaj od razu po przygotowaniu.