Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka sałatka z brokułem, serem feta, chrupiącym boczkiem i pestkami słonecznika. Całość doprawiona pysznym sosem czosnkowym!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4204
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1149
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34278
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 587
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4204
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1149
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34278
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 587
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy al dente. Plastry boczku kroimy na mniejsze cząstki, smażymy na suchej patelni. Na suchej patelni prażymy też pestki słonecznika. Ser feta kroimy w kostkę. Robimy sos: mieszamy jogurt i majonez w proporcji 1:1, dodajemy rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą lub jak kto woli układamy warstwami na półmisku. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.