Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka sałatka z brokułem, serem feta, chrupiącym boczkiem i pestkami słonecznika. Całość doprawiona pysznym sosem czosnkowym!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11807
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8406
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155264
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11807
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8406
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155264
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy al dente. Plastry boczku kroimy na mniejsze cząstki, smażymy na suchej patelni. Na suchej patelni prażymy też pestki słonecznika. Ser feta kroimy w kostkę. Robimy sos: mieszamy jogurt i majonez w proporcji 1:1, dodajemy rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą lub jak kto woli układamy warstwami na półmisku. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.