Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka sałatka z brokułem, serem feta, chrupiącym boczkiem i pestkami słonecznika. Całość doprawiona pysznym sosem czosnkowym!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414524
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414524
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2328
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy al dente. Plastry boczku kroimy na mniejsze cząstki, smażymy na suchej patelni. Na suchej patelni prażymy też pestki słonecznika. Ser feta kroimy w kostkę. Robimy sos: mieszamy jogurt i majonez w proporcji 1:1, dodajemy rozgnieciony czosnek. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą lub jak kto woli układamy warstwami na półmisku. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.