Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka, do tego super sos, który można wykorzystać do innych sałatek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Do naczynia wlać jogurt naturalny, dodać majonez, wymieszać. Następnie dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i doprawić do smaku. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu wystudzić. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Ser feta pokroić w kostkę. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Połowę brokułu przełożyć do salaterki, dodać połowę sera feta oraz kukurydzy i fasoli, polać połową sosu. Następnie dołożyć resztę brokułu, sera, kukurydzy i fasoli. Polać sosem, posypać pestkami słonecznika.