Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i orzeźwiająca sałatka będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Wspaniale smakuje też jako osobne danie. Nada się na śniadanie, kolację lub do zabrania do pracy na lekki lunch.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2896
Polecam.
Odsłon: 1577
Polecam.
Odsłon: 464
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2896
Polecam.
Odsłon: 1577
Polecam.
Odsłon: 464
Składniki
Warzywa umyć. Zagotować wodę na brokuła z dodatkiem soli oraz cukru. Brokuła gotować przez ok 10 minut. Odcedzić, ostudzić.
Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać podzielonego na różyczki brokuła. Wymieszać.
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Sos połączyć z sałatką. Smacznego! :)