Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i orzeźwiająca sałatka będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Wspaniale smakuje też jako osobne danie. Nada się na śniadanie, kolację lub do zabrania do pracy na lekki lunch.
Niedzielny kombinowany obiad. Miałam 2 kawałki baraniny i udko z kaczki, któr...
Odsłon: 71
Doskonałe danie samodzielne oraz jako dodatek do obiadu. Ze świeżej kapusty j...
Odsłon: 2734
Niedzielny kombinowany obiad. Miałam 2 kawałki baraniny i udko z kaczki, któr...
Odsłon: 71
Doskonałe danie samodzielne oraz jako dodatek do obiadu. Ze świeżej kapusty j...
Odsłon: 2734
Składniki
Warzywa umyć. Zagotować wodę na brokuła z dodatkiem soli oraz cukru. Brokuła gotować przez ok 10 minut. Odcedzić, ostudzić.
Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać podzielonego na różyczki brokuła. Wymieszać.
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Sos połączyć z sałatką. Smacznego! :)