Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselkę można kochać lub nienawidzić. Ja ją uwielbiam:) Polecam smaczną sycącą sałatkę z brukselką w roli głównej z dodatkiem czerwonej papryki, kiełbasy salami i sera typu camembert z dodatkiem dipu z musztardy, oliwy i soku z cytryny.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości ale nie rozgotowujemy, odsączamy i przekładamy na talerz. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i pestek, kroimy w kostkę i rozkładamy na brukselce. Kiełbasę salami /polecam paprykową/ i ser kroimy w kostkę i układamy na wierzchu. Z musztardy, soku z cytryny, oliwy czosnkowej i przypraw przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Gotowe.