Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselkę można kochać lub nienawidzić. Ja ją uwielbiam:) Polecam smaczną sycącą sałatkę z brukselką w roli głównej z dodatkiem czerwonej papryki, kiełbasy salami i sera typu camembert z dodatkiem dipu z musztardy, oliwy i soku z cytryny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 318
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14438
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 318
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14438
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości ale nie rozgotowujemy, odsączamy i przekładamy na talerz. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i pestek, kroimy w kostkę i rozkładamy na brukselce. Kiełbasę salami /polecam paprykową/ i ser kroimy w kostkę i układamy na wierzchu. Z musztardy, soku z cytryny, oliwy czosnkowej i przypraw przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Gotowe.