Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i kolorowa sałatka. Doskonała do pracy, na kolację lub jako szybkie danie obiadowe.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 587
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 587
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Brukselkę gotujemy ok. 10-12 min we wrzątku z szczyptą cukru i soli, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.Paprykę i ser kroimy w kostkę. Kiełbasę salami obieramy z osłonki i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Wodę mieszamy z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, suszonymi pomidorami /przyprawa, nie pomidory z zalewy/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Powstały sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.