Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i kolorowa sałatka. Doskonała do pracy, na kolację lub jako szybkie danie obiadowe.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Brukselkę gotujemy ok. 10-12 min we wrzątku z szczyptą cukru i soli, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.Paprykę i ser kroimy w kostkę. Kiełbasę salami obieramy z osłonki i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Wodę mieszamy z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, suszonymi pomidorami /przyprawa, nie pomidory z zalewy/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Powstały sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.