Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekładana sałatka idealna na każdą okazję.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34105
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1267
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34105
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1267
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
Na rozgrzanej pustej patelni prażymy słonecznik.
W szklanym podłużnym naczyniu układamy wypłukaną i osuszoną sałatę roszponkę. Na roszpunce układamy na przemian pocięte w plasterki buraczki , gruszki i ser pleśniowy. Jak na zdjęciu.
Wierzch sałatki posypujemy prażonym słonecznikiem.
Do małego słoiczka wlewamy olej, sok z cytryny miód i dodajemy zioła prowansalskie. Zakręcamy i mocno nim potrząsamy do połączenia składników
Tak przygotowanym sosem polewamy całą sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego !!!
;-)