Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekładana sałatka idealna na każdą okazję.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Na rozgrzanej pustej patelni prażymy słonecznik.
W szklanym podłużnym naczyniu układamy wypłukaną i osuszoną sałatę roszponkę. Na roszpunce układamy na przemian pocięte w plasterki buraczki , gruszki i ser pleśniowy. Jak na zdjęciu.
Wierzch sałatki posypujemy prażonym słonecznikiem.
Do małego słoiczka wlewamy olej, sok z cytryny miód i dodajemy zioła prowansalskie. Zakręcamy i mocno nim potrząsamy do połączenia składników
Tak przygotowanym sosem polewamy całą sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego !!!
;-)