Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekładana sałatka idealna na każdą okazję.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1455
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38556
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1305
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1455
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38556
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1305
Składniki
Na rozgrzanej pustej patelni prażymy słonecznik.
W szklanym podłużnym naczyniu układamy wypłukaną i osuszoną sałatę roszponkę. Na roszpunce układamy na przemian pocięte w plasterki buraczki , gruszki i ser pleśniowy. Jak na zdjęciu.
Wierzch sałatki posypujemy prażonym słonecznikiem.
Do małego słoiczka wlewamy olej, sok z cytryny miód i dodajemy zioła prowansalskie. Zakręcamy i mocno nim potrząsamy do połączenia składników
Tak przygotowanym sosem polewamy całą sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego !!!
;-)