Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 19049
Dodano: 16.01.2021
Odsłon: 4696
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Na rozgrzanej pustej patelni prażymy słonecznik.
W szklanym podłużnym naczyniu układamy wypłukaną i osuszoną sałatę roszponkę. Na roszpunce układamy na przemian pocięte w plasterki buraczki , gruszki i ser pleśniowy. Jak na zdjęciu.
Wierzch sałatki posypujemy prażonym słonecznikiem.
Do małego słoiczka wlewamy olej, sok z cytryny miód i dodajemy zioła prowansalskie. Zakręcamy i mocno nim potrząsamy do połączenia składników
Tak przygotowanym sosem polewamy całą sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego !!!
;-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

konhambos 28 styczniaZgłoś do usunięcia
Buraczki dodaja tej salatce niewatpliwie ekstrawagancji :)Bardzo ciekawe polaczenie.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 20 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszności! Jak fajnie,że jesteś tu znowu :))))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 19 styczniaZgłoś do usunięcia
Jakie wspaniale polaczenie smakow, pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Ale pysznosci!0 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 17 styczniaZgłoś do usunięcia
Super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewka16 16 styczniaZgłoś do usunięcia
pycha !0 Kto głosował? | Odpowiedz