Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Szybko się robi, jeszcze szybciej znika z talerza!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Rukolę umyj pod bieżącą wodą. Odcedź z nadmiaru wody na sitku. Buraki pokrój w cienkie paseczki (można też zetrzeć na tarce na grubych oczkach). Fetę pokrój w kostkę. Suszone śliwki pokrój w cienkie paseczki. W misce układaj warstwami rukolę, buraki, fetę, słonecznik. Całość skrop oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny.