Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem, fetą i batatem to znakomity pomysł na drugie śniadanie lub pożywną kolację. Sałatka smakuje wyśmienicie podana z lekko pikantnym sosem musztardowo-miodowym.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 501
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4255
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 39074
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 501
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4255
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 39074
Składniki
Rukolę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i przełóż do miski.
Batata i buraki umyj, obierz ze skórki i ugotuj do miękkości w lekko osolone wodzie. Następnie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Ser feta pokrój w kostkę. Z połowy owocu granatu wyjmij pestki.
Do rukoli dodaj pokrojonego batata, buraki i ser feta. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj i posyp pestkami granatu.
Przygotuj sos. W słoiczku umieść musztardę, oliwę, sok z cytryny, miód i przyprawy. Zakręć i energiczne potrząśnij kilka razy. Gotowym polej sałatkę tuż przed podaniem.