Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem, fetą i batatem to znakomity pomysł na drugie śniadanie lub pożywną kolację. Sałatka smakuje wyśmienicie podana z lekko pikantnym sosem musztardowo-miodowym.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 187
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8616
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 409
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 187
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8616
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 409
Składniki
Rukolę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i przełóż do miski.
Batata i buraki umyj, obierz ze skórki i ugotuj do miękkości w lekko osolone wodzie. Następnie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Ser feta pokrój w kostkę. Z połowy owocu granatu wyjmij pestki.
Do rukoli dodaj pokrojonego batata, buraki i ser feta. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj i posyp pestkami granatu.
Przygotuj sos. W słoiczku umieść musztardę, oliwę, sok z cytryny, miód i przyprawy. Zakręć i energiczne potrząśnij kilka razy. Gotowym polej sałatkę tuż przed podaniem.