Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem, fetą i batatem to znakomity pomysł na drugie śniadanie lub pożywną kolację. Sałatka smakuje wyśmienicie podana z lekko pikantnym sosem musztardowo-miodowym.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Rukolę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i przełóż do miski.
Batata i buraki umyj, obierz ze skórki i ugotuj do miękkości w lekko osolone wodzie. Następnie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Ser feta pokrój w kostkę. Z połowy owocu granatu wyjmij pestki.
Do rukoli dodaj pokrojonego batata, buraki i ser feta. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj i posyp pestkami granatu.
Przygotuj sos. W słoiczku umieść musztardę, oliwę, sok z cytryny, miód i przyprawy. Zakręć i energiczne potrząśnij kilka razy. Gotowym polej sałatkę tuż przed podaniem.