Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna sałatka z burakiem, rzodkiewką i jajkami (u mnie jajka przepiórcze). Całość polana delikatnym sosem przygotowanym na bazie oliwy, musztardy i miodu. Sałatka efektownie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje. Z pewnością sięgniecie po ten przepis nie raz!
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1123
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1267
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 467
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1123
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1267
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 467
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki.
Na talerzu układamy liście rukoli i młodej botwinki. Na wierzch wykładamy pokrojone buraki, rzodkiewkę i jajka.
W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy sałatkę pestkami dyni. Sałatka z burakiem i jajkiem jest gotowa do jedzenia.