Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna sałatka z burakiem, rzodkiewką i jajkami (u mnie jajka przepiórcze). Całość polana delikatnym sosem przygotowanym na bazie oliwy, musztardy i miodu. Sałatka efektownie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje. Z pewnością sięgniecie po ten przepis nie raz!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 995
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4776
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3284
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 995
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4776
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3284
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki.
Na talerzu układamy liście rukoli i młodej botwinki. Na wierzch wykładamy pokrojone buraki, rzodkiewkę i jajka.
W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy sałatkę pestkami dyni. Sałatka z burakiem i jajkiem jest gotowa do jedzenia.