Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna sałatka z burakiem, rzodkiewką i jajkami (u mnie jajka przepiórcze). Całość polana delikatnym sosem przygotowanym na bazie oliwy, musztardy i miodu. Sałatka efektownie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje. Z pewnością sięgniecie po ten przepis nie raz!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12392
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12392
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15537
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki.
Na talerzu układamy liście rukoli i młodej botwinki. Na wierzch wykładamy pokrojone buraki, rzodkiewkę i jajka.
W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy sałatkę pestkami dyni. Sałatka z burakiem i jajkiem jest gotowa do jedzenia.