Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna sałatka z burakiem, rzodkiewką i jajkami (u mnie jajka przepiórcze). Całość polana delikatnym sosem przygotowanym na bazie oliwy, musztardy i miodu. Sałatka efektownie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje. Z pewnością sięgniecie po ten przepis nie raz!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5308
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29635
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 208
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19248
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 942
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5308
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29635
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 208
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19248
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 942
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki.
Na talerzu układamy liście rukoli i młodej botwinki. Na wierzch wykładamy pokrojone buraki, rzodkiewkę i jajka.
W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy sałatkę pestkami dyni. Sałatka z burakiem i jajkiem jest gotowa do jedzenia.