Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna sałatka z burakiem, rzodkiewką i jajkami (u mnie jajka przepiórcze). Całość polana delikatnym sosem przygotowanym na bazie oliwy, musztardy i miodu. Sałatka efektownie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje. Z pewnością sięgniecie po ten przepis nie raz!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 36
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 652
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10858
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 36
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 652
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10858
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na połówki.
Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki.
Na talerzu układamy liście rukoli i młodej botwinki. Na wierzch wykładamy pokrojone buraki, rzodkiewkę i jajka.
W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy sałatkę pestkami dyni. Sałatka z burakiem i jajkiem jest gotowa do jedzenia.