Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę sałatkę jest tym, który powstał bardzo spontanicznie. Po przygotowaniu innego dania w mojej lodówce został mi jeden ugotowany na parze czerwony burak. Zrobiłam szybki przegląd lodówki oraz szafki w spiżarni i doszłam do wniosku, że nigdy nie próbowałam połączenia buraka i kiszonego ogórka. Dorzuciłam do tego koperek oraz cebulkę i w ten sposób powstała przepyszna sałatka – idealna np. do lunchboxa. Jeżeli nie macie buraczka ugotowanego na parze w niektórych sklepach widziałam już ugotowane.
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Składniki
Buraka oraz ogórka kiszonego kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Całość oprószamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Oliwę z oliwek, ocet oraz musztardę dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.