Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę sałatkę jest tym, który powstał bardzo spontanicznie. Po przygotowaniu innego dania w mojej lodówce został mi jeden ugotowany na parze czerwony burak. Zrobiłam szybki przegląd lodówki oraz szafki w spiżarni i doszłam do wniosku, że nigdy nie próbowałam połączenia buraka i kiszonego ogórka. Dorzuciłam do tego koperek oraz cebulkę i w ten sposób powstała przepyszna sałatka – idealna np. do lunchboxa. Jeżeli nie macie buraczka ugotowanego na parze w niektórych sklepach widziałam już ugotowane.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Składniki
Buraka oraz ogórka kiszonego kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Całość oprószamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Oliwę z oliwek, ocet oraz musztardę dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.