Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę sałatkę jest tym, który powstał bardzo spontanicznie. Po przygotowaniu innego dania w mojej lodówce został mi jeden ugotowany na parze czerwony burak. Zrobiłam szybki przegląd lodówki oraz szafki w spiżarni i doszłam do wniosku, że nigdy nie próbowałam połączenia buraka i kiszonego ogórka. Dorzuciłam do tego koperek oraz cebulkę i w ten sposób powstała przepyszna sałatka – idealna np. do lunchboxa. Jeżeli nie macie buraczka ugotowanego na parze w niektórych sklepach widziałam już ugotowane.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231984
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231984
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5062
Składniki
Buraka oraz ogórka kiszonego kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Całość oprószamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Oliwę z oliwek, ocet oraz musztardę dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.