Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i twaróg to duet niezawodny, otrzymamy pyszną, prostą do przygotowania, sałatkę.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 51
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18597
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7104
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30713
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 51
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18597
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7104
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30713
Składniki
Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Następnie wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Natkę posiekać i połowę dodać do buraków. Twaróg pokruszyć i połączyć z burakami. Doprawić do smaku sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z sokiem z drugiej połówki cytryny, szczyptą soli i pieprzu oraz miodem. Dodać 3 łyżki oliwy i chwilę ucierać. Powstałym sosem polać sałatkę i posypać resztą natki.