Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i twaróg to duet niezawodny, otrzymamy pyszną, prostą do przygotowania, sałatkę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11874
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16145
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11874
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16145
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5123
Składniki
Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Następnie wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Natkę posiekać i połowę dodać do buraków. Twaróg pokruszyć i połączyć z burakami. Doprawić do smaku sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z sokiem z drugiej połówki cytryny, szczyptą soli i pieprzu oraz miodem. Dodać 3 łyżki oliwy i chwilę ucierać. Powstałym sosem polać sałatkę i posypać resztą natki.