Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę z buraków kiszonych (które pozostają po zrobieniu zakwasu na barszcz wigilijny) jak również można sałatkę przygotować z buraków ugotowanych. Sałatka jest bardzo smaczna o słodko-kwaśnym smaku, idealnie komponuje się z potrawami zarówno Wigilijnymi jaki i świątecznymi Ponadto sałaka świetnie prezentuje się podana w formie tradycyjnej czyli – salaterce lub jako sałatka warstwowa.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
WERSJA STANDARDOWA: Buraki, jabłka, ogórki kroimy w drobną kostkę, jajka trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy majonez oraz przyprawy, wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. Sałatkę można podać np. w kieliszkach
WERSJA WARSTWOWA: Majonez doprawić przyprawami do smaku Na dno salaterki układamy warstwę startych jajek i pokrywamy cienką warstwą majonezu, następną warstwę stanowią pokrojone w kostkę ogórki, które również pokrywamy majonezem, kolejną warstwę stanowią pokrojone w kostkę jabłka, które pokrywamy majonezem, ostatnią warstwa to buraki pokrojone w drobną kostkę. Do dekoracji sałatki można użyć natki pietruszki.
Gotową sałatkę należy schłodzić przynajmniej dwie godziny w lodówce. Smacznego