Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno pokazywałem przepis na barszcz z domowego zakwasu; nie znoszę marnowania jedzenia, więc dzisiaj pokażę, co zrobić z pozostałymi po nim burakami. Wykorzystam je do lekkiej i zdrowej sałatki z jabłkowym dressingiem. To prosty przepis, który mieści w sobie tyle smaków! Kwaskowe buraki, słona feta, prażone orzeszki, a wszystko podkreślone słodkawym dressingiem. Mix zieleniny też wnosi swoje – wyrazista rukola kontrastuje z łagodną sałatą. Dodajcie do tego trochę stostowanego pieczywa i otrzymacie zdrową, lekką i pełną smaku kolację.
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 18
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 173
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 263
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 18
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 173
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 263
Składniki
Przytostuj orzeszki piniowe. Wrzuć je na rozgrzaną, suchą patelnię i praż, mieszając, do uzyskania złotego koloru.
Pokrój ser w centymetrową kostkę, a buraki w kawałki wielkości kęsa.
Przygotuj sos do sałatki. Do pojemnika wlej oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, miód, musztardę, dwie szczypty soli lub szczyptę pieprzu. Blenduj do uzyskania jednolitej emulsji.
Skomponuj sałatkę. Na każdy talerz wyłóż miks sałat, a na nim ułóż porcję buraków, sera i orzeszków. Polej odrobiną dressingu; podawaj z dodatkowym sosem w osobnym naczyniu.
Smacznego!