Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to pełnia smaku i bogactwo wartości odżywczych. Młody szpinak jest świetnym źródłem folianów, witaminy K, A, E i C oraz beta karotenu i luteiny. Truskawki zawierają kwas elagowy oraz mnóstwo witamin. Do tego burrata - czyli bogate źródło pełnowartościowych i łatwostrawnych białek. Sałatka sprawdzi się na śniadanie lub lekką kolację.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327975
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7290
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327975
Składniki
Pomidora, paprykę i ogórka kroimy. Łączymy ze szpinakiem. Dodajemy oliwę i pieprz, mieszamy. Rozkładamy na dwóch talerzach. Na sałatce układamy po pół burraty, truskawki (jeśli są większe można je pokroić). Całość polewamy kremem balsamicznym* - ten gęsty krem nadaje smaku, ale także wyglądu jak z najlepszych restauracji. Podajemy z grzankami lub, jak u mnie, z paluszkami grissini. *Krem balsamiczny to płynna przyprawa uzyskana przez długotrwałe gotowanie soku winogronowego z dodatkiem octu balsamicznego oraz zagęstnika (skrobi). Można zrobić go samodzielnie, ale w większych sklepach kupicie go już bez problemu.