Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to pełnia smaku i bogactwo wartości odżywczych. Młody szpinak jest świetnym źródłem folianów, witaminy K, A, E i C oraz beta karotenu i luteiny. Truskawki zawierają kwas elagowy oraz mnóstwo witamin. Do tego burrata - czyli bogate źródło pełnowartościowych i łatwostrawnych białek. Sałatka sprawdzi się na śniadanie lub lekką kolację.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2940
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2940
Składniki
Pomidora, paprykę i ogórka kroimy. Łączymy ze szpinakiem. Dodajemy oliwę i pieprz, mieszamy. Rozkładamy na dwóch talerzach. Na sałatce układamy po pół burraty, truskawki (jeśli są większe można je pokroić). Całość polewamy kremem balsamicznym* - ten gęsty krem nadaje smaku, ale także wyglądu jak z najlepszych restauracji. Podajemy z grzankami lub, jak u mnie, z paluszkami grissini. *Krem balsamiczny to płynna przyprawa uzyskana przez długotrwałe gotowanie soku winogronowego z dodatkiem octu balsamicznego oraz zagęstnika (skrobi). Można zrobić go samodzielnie, ale w większych sklepach kupicie go już bez problemu.