Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z chipsami to efektowne danie imprezowe, które sprawdzi się podczas każdego wydarzenia – zarówno oficjalnego, jak i całkowicie prywatnego. To szybka przekąska, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut, a swoją prostotą zaskoczy wszystkich. Połączenie majonezu i śmietany sprawia, że całość jest bardzo kremowa, a odrobina cebuli dodaje nuty pikanterii. Możesz podać sałatkę na dowolnych, ulubionych chipsach. Pamiętaj tylko, by dodać je na samym końcu, tuż przed podaniem, by zbytnio nie rozmiękły.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Kukurydzę odsącz z zalewy. Odłóż na bok 2 łyżki, a resztę włóż do miski sałatkowej.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dołóż ją razem z serem cheddar do miski i wstępnie przemieszaj.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez ze śmietaną oraz przyprawami. Wlej dressing do pozostałych składników i całość dobrze wymieszaj do jednolitego pokrycia. Wstaw całość do lodówki na ok. 1-2 godziny, by smaki się przenikły.
Na talerzu ułóż chipsy w okrąg, tuż przy brzegu. Na środku wyłóż sałatkę.
Całość posyp odłożoną wcześniej kukurydzą, pokrojonymi oliwkami oraz siekanym koperkiem.
Sałatkę z chipsami podawaj od razu, póki chipsy są chrupiące. Jeśli potrzebujesz przechować resztki, włóż danie do szczelnie zamkniętego pojemnika przed udekorowaniem chipsami. Przechowuj w lodówce.