Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z chipsami to efektowne danie imprezowe, które sprawdzi się podczas każdego wydarzenia – zarówno oficjalnego, jak i całkowicie prywatnego. To szybka przekąska, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut, a swoją prostotą zaskoczy wszystkich. Połączenie majonezu i śmietany sprawia, że całość jest bardzo kremowa, a odrobina cebuli dodaje nuty pikanterii. Możesz podać sałatkę na dowolnych, ulubionych chipsach. Pamiętaj tylko, by dodać je na samym końcu, tuż przed podaniem, by zbytnio nie rozmiękły.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10112
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2039
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 47
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10112
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2039
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 47
Składniki
Kukurydzę odsącz z zalewy. Odłóż na bok 2 łyżki, a resztę włóż do miski sałatkowej.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dołóż ją razem z serem cheddar do miski i wstępnie przemieszaj.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez ze śmietaną oraz przyprawami. Wlej dressing do pozostałych składników i całość dobrze wymieszaj do jednolitego pokrycia. Wstaw całość do lodówki na ok. 1-2 godziny, by smaki się przenikły.
Na talerzu ułóż chipsy w okrąg, tuż przy brzegu. Na środku wyłóż sałatkę.
Całość posyp odłożoną wcześniej kukurydzą, pokrojonymi oliwkami oraz siekanym koperkiem.
Sałatkę z chipsami podawaj od razu, póki chipsy są chrupiące. Jeśli potrzebujesz przechować resztki, włóż danie do szczelnie zamkniętego pojemnika przed udekorowaniem chipsami. Przechowuj w lodówce.