Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z chipsami to efektowne danie imprezowe, które sprawdzi się podczas każdego wydarzenia – zarówno oficjalnego, jak i całkowicie prywatnego. To szybka przekąska, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut, a swoją prostotą zaskoczy wszystkich. Połączenie majonezu i śmietany sprawia, że całość jest bardzo kremowa, a odrobina cebuli dodaje nuty pikanterii. Możesz podać sałatkę na dowolnych, ulubionych chipsach. Pamiętaj tylko, by dodać je na samym końcu, tuż przed podaniem, by zbytnio nie rozmiękły.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1180
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31207
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3631
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4593
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1180
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31207
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3631
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4593
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8120
Składniki
Kukurydzę odsącz z zalewy. Odłóż na bok 2 łyżki, a resztę włóż do miski sałatkowej.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dołóż ją razem z serem cheddar do miski i wstępnie przemieszaj.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez ze śmietaną oraz przyprawami. Wlej dressing do pozostałych składników i całość dobrze wymieszaj do jednolitego pokrycia. Wstaw całość do lodówki na ok. 1-2 godziny, by smaki się przenikły.
Na talerzu ułóż chipsy w okrąg, tuż przy brzegu. Na środku wyłóż sałatkę.
Całość posyp odłożoną wcześniej kukurydzą, pokrojonymi oliwkami oraz siekanym koperkiem.
Sałatkę z chipsami podawaj od razu, póki chipsy są chrupiące. Jeśli potrzebujesz przechować resztki, włóż danie do szczelnie zamkniętego pojemnika przed udekorowaniem chipsami. Przechowuj w lodówce.