Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór lub jako lunch do pracy.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 345
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15133
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3076
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 345
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15133
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3076
Składniki
Czerwoną cebulę i paprykę pokroić i podsmażyć na oleju aż się przyrumieni.Dodaj trochę kucharka do smaku.Przełożyć do miski do ostygnięcia. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy dodaj odsączoną soczewicę i posyp papryką do smaku ,smaż chwilę aż się zarumieni odstaw do ostygnięcia.
Kapustę, pomidora pokrój w kostkę,ogórka w pół plasterki. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Składniki na sos wymieszaj dodaj do warzyw, dokładnie wymieszaj. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.
Jeśli chcesz możesz dodać jeszcze ogórka kiszonego lub soczewicę zastąpić fasolkę białą lub czerwoną.