Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór lub jako lunch do pracy.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1093
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1093
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Czerwoną cebulę i paprykę pokroić i podsmażyć na oleju aż się przyrumieni.Dodaj trochę kucharka do smaku.Przełożyć do miski do ostygnięcia. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy dodaj odsączoną soczewicę i posyp papryką do smaku ,smaż chwilę aż się zarumieni odstaw do ostygnięcia.
Kapustę, pomidora pokrój w kostkę,ogórka w pół plasterki. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Składniki na sos wymieszaj dodaj do warzyw, dokładnie wymieszaj. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.
Jeśli chcesz możesz dodać jeszcze ogórka kiszonego lub soczewicę zastąpić fasolkę białą lub czerwoną.