Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na bazie bardzo zdrowej kaszy quinoa z gillowaną cukinią i pistacjami. Jak już zjecie te wszystkie pączki dziś to może się przydać:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8535
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8535
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4643
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Składniki
Kaszę quinoa ugotować na sypko (zgodnie z instrukcją) i lekko przestudzić. Cukinie pokroić na plasterki, 4 łyżki oliwy wymieszać z siołami i solą, obtoczyć w niej cukinie. Plasterki cukinii podsmażyć na patelni grillowej ( albo podpiec w piekarniku). Oliwę, sól i skórkę z cytryny wymieszać, dodać sól i pieprz. Sos wymieszać z lekko ciepłą kaszą. Kaszę wyłożyć na talerze, na niej położyć plasterki cukinii, dodać bazylię i orzechy pistacjowe.