Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na bazie bardzo zdrowej kaszy quinoa z gillowaną cukinią i pistacjami. Jak już zjecie te wszystkie pączki dziś to może się przydać:)
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 155
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2411
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7059
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 154
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 155
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2411
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7059
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 154
Składniki
Kaszę quinoa ugotować na sypko (zgodnie z instrukcją) i lekko przestudzić. Cukinie pokroić na plasterki, 4 łyżki oliwy wymieszać z siołami i solą, obtoczyć w niej cukinie. Plasterki cukinii podsmażyć na patelni grillowej ( albo podpiec w piekarniku). Oliwę, sól i skórkę z cytryny wymieszać, dodać sól i pieprz. Sos wymieszać z lekko ciepłą kaszą. Kaszę wyłożyć na talerze, na niej położyć plasterki cukinii, dodać bazylię i orzechy pistacjowe.