Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie warzywo kojarzy ci się z obiadową surówką? Zapewne w pierwszej kolejności kapusta. Może też marchewka, ogórki czy rzodkiew. Czy wiesz, że cukinię można jeść surową i świetnie nadaje się na składnik surówek i sałatek? Możesz śmiało łączyć ją z kapustą i innymi warzywami, które zwykle jesz jako dodatek do mięs i ziemniaków. Sałatka z cukinii do obiadu wniesie na twój stół powiew świeżości i mnóstwo cennych dla zdrowia składników.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 9729
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1299
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 9729
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1299
Składniki
Obierz cukinie i usuń z nich gniazda nasienne (nie ma takiej potrzeby w przypadku młodych, jędrnych okazów). Miąższ zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Poszatkuj drobno kapustę. Posiekaj koperek. Odcedź kukurydzę z zalewy.
W osobnym naczyniu połącz jogurt, majonez i oliwę. Dodaj do sosu mały ząbek czosnku. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Połącz w misce wszystkie składniki sałatki. Wymieszaj z sosem. Wstaw na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki.