Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie boisz się nietypowych połączeń smaków? Koniecznie wypróbuj ten przepis na sałatkę z cykorii, znajdziesz tu owoce, takie jak mandarynki i zielone winogrona, a także pikantny akcent w postaci czerwonej cebuli.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 668
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 668
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 261
Składniki
Zacznij od umycia owoców i warzyw. Z cykorii wytnij twardą część, usuń wierzchnie liście, a resztę pokrój. Mandarynki obierz i podziel na części, winogrona pokrój na pół. Ogórka obierz i pokrój w kostkę.
Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni. Szczypiorek i cebulę czerwoną drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski i je wymieszaj.
W osobnym naczyniu zmieszaj jogurt, majonez, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wlej do sałatki i połącz składniki.