Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i pożywna.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Fasolkę namoczyć na noc i następnego dnia ugotować w nowej wodzie. Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i drobno pokroić. Pokroić w kostkę również ogórki, obrane avocado i umytą paprykę. Czosnek przepuścić przez praskę. Obraną marchewkę i obrany batat ugotować. Po wystudzeniu marchewkę pokroić w kostkę. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotować sos. Batat zmiksować w blenderze z jogurtem, musztardą, solą i pierzem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.