Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi trwa krótko, dlatego warto nacieszyć się jego smakiem, kiedy jest dostępny. Możemy przygotować z niego pesto, dodać go do sosów i zup, zamrozić, przyrządzić z jego udziałem masełko ziołowe lub dodać do lekkiej sałatki. Sałatka z czosnku niedźwiedziego z dodatkiem gotowanych na twardo jajek, ogórków gruntowych i twarogu to świetna propozycja na lekkie śniadanie lub kolację. Sałatkę można wymieszać z majonezem, ze śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym. Doprawiona świeżo mielonym pieprzem i solą smakuje rewelacyjnie!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1595
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1595
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie). Ugotowane jajka przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek niedźwiedzi płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę.
Twaróg rozdrabniamy widelcem.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy.
Sałatkę z czosnku niedźwiedziego podajemy od razu po przyrządzeniu.