Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam Wam się, że dynię dopiero teraz tak na prawdę odkrywam. Nigdy nie była moim ulubionym warzywem,a w dzieciństwie rzadko pojawiała się w moim domu. Za to obecnie, gdy zaczyna się dyniowy sezon, zakochałam się w tym słonecznym warzywie :) Jest tyle odmian i możliwości … dzisiaj propozycja sałatki :)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Składniki
Dynię myjemy i kroimy na pół. Pozbawiamy ją pestek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-60 minut.
W międzyczasie podsmażamy pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki. Na samym końcu dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i doprawiamy do smaku.
Miąższ upieczonej dyni wydłubujemy widelcem, staram się go roztrzepać na makaronowe nitki. Mieszamy z podsmażonymi warzywami. Gotowe!!! Smacznego!!!