Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam Wam się, że dynię dopiero teraz tak na prawdę odkrywam. Nigdy nie była moim ulubionym warzywem,a w dzieciństwie rzadko pojawiała się w moim domu. Za to obecnie, gdy zaczyna się dyniowy sezon, zakochałam się w tym słonecznym warzywie :) Jest tyle odmian i możliwości … dzisiaj propozycja sałatki :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4454
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1473
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 420
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4454
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1473
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 420
Składniki
Dynię myjemy i kroimy na pół. Pozbawiamy ją pestek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-60 minut.
W międzyczasie podsmażamy pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki. Na samym końcu dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i doprawiamy do smaku.
Miąższ upieczonej dyni wydłubujemy widelcem, staram się go roztrzepać na makaronowe nitki. Mieszamy z podsmażonymi warzywami. Gotowe!!! Smacznego!!!