Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam Wam się, że dynię dopiero teraz tak na prawdę odkrywam. Nigdy nie była moim ulubionym warzywem,a w dzieciństwie rzadko pojawiała się w moim domu. Za to obecnie, gdy zaczyna się dyniowy sezon, zakochałam się w tym słonecznym warzywie :) Jest tyle odmian i możliwości … dzisiaj propozycja sałatki :)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 65
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 644
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 65
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 644
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
Składniki
Dynię myjemy i kroimy na pół. Pozbawiamy ją pestek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-60 minut.
W międzyczasie podsmażamy pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki. Na samym końcu dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i doprawiamy do smaku.
Miąższ upieczonej dyni wydłubujemy widelcem, staram się go roztrzepać na makaronowe nitki. Mieszamy z podsmażonymi warzywami. Gotowe!!! Smacznego!!!